WPC1

+36303112630 / info@wpc-terasz-kerites.hu

WPC Kerítések

Simple vagy zárt típusú kerítések, kerítésrendszerek, korlátok

Tovább a kerítésekre

WPC burkolatok

Teraszra, medence köré,
többféle színben és struktúrában

Tovább a burkolatokra

WPC Falburkolatok

Homlokzati WPC burkolatok

Tovább a falburkolatokra

Teraszfedések

Terasztető megoldások, teraszbeépítés

Tovább a terasztetőkre

Zárt kerítés építése wpc kerítéselemekből.

Zárt kerítés építése wpc elemekből is megoldható. Nincs szükség nehéz betonelemekre vagy helyszíni kerítésblokkra, betonozásra és vasalásra. A wpc kerítéselemek egyszerűen, könnyű elemekből, pár szerszám segítségével gyorsan felépíthető.

nut-féderes kerítésrendszer

A wpc zárt kerítés elemei

120/120mm-es kerítésoszlop

Kerítésoszlop 120/10mm

összezárható kerítéselem

N+F kerítéselem

kerítésvég záró

kerítés záróprofil

alumínium profil

kerítés indítóprofil

zárókupak

Oszlop zárókupak

támaszprofil

Kerítésoszlop mereevítő

támaszprofil

Kerítés közbenső támasz

A kerítésrendszer összetevői

Amire még szükség lehet tartozékként, ha a fogadó szerkezetbe nem került előre elhelyezésre:

A zártszelvények feladatai és elhelyezése a wpc rendszerhez

A wpc kerítéselemek 580cm hosszúak. Elhelyezése történhet ebben a hosszban is, de jobban javasolt a 290cm-es mezők építése. Az oszlopok nutjai 3,5cm mélyek, oldalanként 5-5mm tágulási hézaggal érdemes kalkulálni, azaz a zártszelvények közti távolság célszerűen 292-293cm legyen. 580cm-es szálak esetén nagyobb tágulási hézaggal kalkulálva 583cm legyen.  

A 292 cm–es zártszelvény mezők felében kell elhelyezni a 20/40-es zártszelvényeket, aminek a feladata a mezők közbenső megtámasztása. 583cm-es mezőköz esetén három ilyen közbenső megtámasztásra lesz szükség.

A zárt kerítés wpc oszlopainak középső kamrája fogadja a 40/40-es zártszelvényt. Azaz a zártszelvényekre egyszerűen csak rá kell húzni a kerítésoszlopokat.

A zárt wpc kerítés elemek elhelyezése

A wpc oszlopok között el kell helyezni a nutban az indítóprofilt, ezt célszerűen egy nutba becsavarozott sarokvasra kell ráültatni/rácsavarozni. (580-as mezőnél javasolt a középső zártszelvényhez is kirögzíteni. Ezekután a kerítéselemeket függőlegesen egymásra kell csúsztatni a kellő magasságig, az elemeket pedig gumikalapáccsal kell összeütni. A legvégén a záróprofilt kell a legfelső nutra ráütni, javasolt néhány helyen pontszerűen ragasztani. Az oszlop tetejére a zárókupakot ragasztással kell rögzíteni.

Köztes merevítések

A 20/40-es zártszelvényekhez javasolt a színre fújt Opelcsavar használata, a wpc oldala felől legalább minden második elemet meg kell csavarozni. És ezzel készen is van a kerítés.

További információk a wpc kerítésekről.