WPC1

+36303112630 / info@wpc-terasz-kerites.hu

WPC Kerítések

Simple vagy zárt típusú kerítések, kerítésrendszerek, korlátok

Tovább a kerítésekre

WPC burkolatok

Teraszra, medence köré,
többféle színben és struktúrában

Tovább a burkolatokra

WPC Falburkolatok

Homlokzati WPC burkolatok

Tovább a falburkolatokra

Teraszfedések

Terasztető megoldások, teraszbeépítés

Tovább a terasztetőkre

Milyen anyag a wpc?

Három fő összetevője a fa, bambuszrost és a műanyag, illetve ezt a granulátumot összefogó kötőanyag. A műanyag teszi az anyagot ellenállóvá a környezeti hatásokkal szemben, a bambusz és farost pedig rugalmassá. Építőipari felhasználása szálas anyagok formájában történik. Keresztmetszeti kialakítása általában kamrás szerkezetű, könnyített anyag, de létezik belőle tömör keresztmetszetű is. A kamrás szerkezetű elemek előnye a könnyű súlya, rugalmassága és a kisebb anyagfelhasználás végett az ára. A megmunkálása, darabolása is könnyebb, mint a tömör szerkezetű típus esetében

Az elemek felülete

A wpc elemek alapvető felhasználási célja a fa burkolatok, burkolóelemek, kerítéselemek kiváltása. Ezért kialakításában a fa pallók tulajdonságait utánozza. Színeiben a jellemző fa lazúr és pác színekre emlékeztet. Struktúrájában lehet sima felületű, famintás vagy akár fa struktúrált, dombor felüleltű.

Wpc Burkolat

A legegyszerűbb felületi kialakítása a hosszbordás/hosszrovátkolt felület. Ez egy hagyományos, fa burkolatoknál már bevált struktúra, a hosszirányú vájatok elvezetik a felületről a nedvességet, ezzel csökkentve a csúszásveszélyt. Ha a természetközeli megjelenés a cél, akkor a fa struktúrált felület is elérhető. A dombor felület kialakítása általában magasabb árral, de kreatívabb megjelenéssel párosul.

Wpc Kerítés

A kerítéseknél a dombor famintás megjelenés nem terjedt el, a sima felület és a faerezetes felület vált sztenderddé. Színekben pedig az általános sötétbarna, sötétszürke. Sokkal fontosabb a nagy szálhosszúság, amit kisebb vágási veszteséggel lehet méretre szabni.

Wpc szerelés

Akár burkolatot, akár kerítést szerelünk, a kamrás szerkezetből eredő nagyobb hajlékonyság gyakoribb merevítést igényel. Mindaddig, amíg egy fa burkolatnál 50-60cm-es alátámasztási közök is megengedettek, kompozit anyag esetében 30-35 cm-es fesztáv felett a szálak látványosan behajlanak. Kerítés esetében is hasonló a szerelési irányelv, egy kerítésszálat 140-150 cm-enként rögzítési lehetőséget kell biztosítani.