WPC1

+36303112630 / info@wpc-terasz-kerites.hu

WPC Kerítések

Simple vagy zárt típusú kerítések, kerítésrendszerek, korlátok

Tovább a kerítésekre

WPC burkolatok

Teraszra, medence köré,
többféle színben és struktúrában

Tovább a burkolatokra

WPC Falburkolatok

Homlokzati WPC burkolatok

Tovább a falburkolatokra

Teraszfedések

Terasztető megoldások, teraszbeépítés

Tovább a terasztetőkre

WPC Kerítés szerelése pillérek közé

Az alábbi példán egy pillérek közti, vízszintesen, hézagokkal szerelt wpc kerítés kiépítését mutatjuk be.

Az elképzelés szerint 250-260cm széles és 100cm magas mezőbe kell a wpc kerítéselemeket szerelni. Az igény szerint ne legyen zárt rendszer, azaz a kerítéselemek között legyen hézag. Az adott geometriába ezek szerint 5 kerítéselemet célszerű elhelyezni 4 hézaggal, alul-felül kb 2-3 cm-re a fedkőtől. Az 5 kerítéselem 70cm, a 4 hézag közte 5cm-es mérettel összesen 90cm-t ad ki. A fedkő és az alsó-felső hézaggal jön ki a 100cm-es teljes magasság.

Szerelési anyagok

Acél U profilra van szükség 25/25/2mm-es méretben azaz a keresztmetszetet 25/25mm és a falvastagság 2mm. A profil belmérete 21mm. A porfestés után a wpc kerítés pont belepasszol. Az U profilokra a lakatos füleket szerelt, amit hatlapfejű betoncsavarral lehet rögzíteni.

Szükség van köztes támaszra, ami egy 20/50-es zártszelvény, amire egy talp lett ráhegesztve. A talpon keresztül két darab 130mm-es alapcsavarral lett rögzítve. A lényeg, hogy a rögzítőelem érjen túl a fedlap vastagságán és az alatta levő kibetonozott blokkokba rögzüljön.

A wpc kerítés hézagait képző távtartók a vágási hulladékként leeső darabokból vágjuk méretre. A rögzítésüket tömítő-ragasztóanyaggal célszerű megoldani.

wpc távtartó
u profil
wpc kerítésmező

Kerítés szerelése

Mivel a pillér fedkövek a wpc kerítés szerelés előtt felkerültek, a kerítéselemeket csak bebillentve lehet beszerelni. Be kell helyezni mind az öt kerítéselemet. Az elemeket megemelve a távtartókat be kell helyezni az U profilba. A kerítéselemeket úgy kell elhelyezni, hogy a jobb és bal oldalon is maradjon a végén hézag a hőtágulás miatt. 

A 250-260cm-es szélesség túl nagy ezért szükséges a középre szerelt talpas zártszelvényre. A kerítéselemet középen egy helyen elég a zártszelvényhez rögzíteni, ezzel meg lehet akadályozni a kilengést vagy a napsütés hatására történő felmelegedés eredményezte kihasasodást.