WPC1

+36303112630 / info@wpc-terasz-kerites.hu

WPC Kerítések

Simple vagy zárt típusú kerítések, kerítésrendszerek, korlátok

Tovább a kerítésekre

WPC burkolatok

Teraszra, medence köré,
többféle színben és struktúrában

Tovább a burkolatokra

WPC Falburkolatok

Homlokzati WPC burkolatok

Tovább a falburkolatokra

Teraszfedések

Terasztető megoldások, teraszbeépítés

Tovább a terasztetőkre

Simple Wpc kerítés

A Simple típusú wpc kerítéselem leginkább a hagyományos kerítéslécet hivatott kiváltani. A fa kerítéslécek leggyakrabban acél szögvasra vagy zártszervényre kerültek fel kapupánt csavaros rögzítéssel. A régi, tönkrement deszkákat akár a meglévő rögzítési pontokat megtartva lehet lecserélni a wpc kerítéselemekre.

A Simple kerítéselemek a kamrás kiképzésének köszönhetően könnyebb szerkezetek. Új kerítés építése esetén ezért nem indokolt a kapupánt csavar, elég a rozsdamentes, önmetsző csavaros is. 

Kerítéselemek szerelése

A wpc kerítéselemet szerelhetjük vízszintesen illetve függőlegesen is. Vízszintes elemkiosztás esetén figyelni kell arra, hogy 120-130 cm -nél ne legyen nagyobb szabad fesztáv, mert könnyű szerkezete miatt az elem kilenghet. Javasolt egy zártszelvény rögzítése a kerítés, térdfal alapszerkezetéhez és ehhez már fixálható a kerítéselem.

Akár vízszintes, akár függőleges kiosztást tervezünk, a hőtágulásról nem szabad elfedkezni. Egy 140-150cm hosszú kerítéselem hossza a téli-nyári állapotában 4-5mm-t is változhat. Ezért a csavarok furatait a wpc kerítéselemben csavar átmérőjénél nagyobbra kell fúrni, esetleg hosszirányban “oválosítani”. Függőleges elrendezés esetén a hőmozgás miatt 1-2 mm “fogasság” alakulhat ki a kerítésmező tetején, ezért célszerű egy sarokélzáróval lezárni.

famintás szürke kerítés
antracit wpc

Simple wpc kerítés

Simple wpc kerítéselemet wpc kerítésoszlopba is lehet rögzíteni. Amennyiben réseket szeretnénk hagyni a kerítéselemek közt, akkor egy saját anyagából leszabott darabot, vagy a burkolati rendszerben használt rögzítőklipszet kell rögzíteni a kerítésoszlopban távtartóként. Az elemek hozzának leszabásánál a hőtágulásra szintén számítani kell. Erre a legegyszerűbb módszer a szálvégekre ragasztott duzzadószalag. Ez kellően rugalmas, hogy a hőtágulást felvegye, viszont a vízszintes “lötyögést” megakadályozza.

Zárt wpc kerítésrendszer

A rendszer elemei a nut/féderes kerítésléc, a kerítésoszlop, a zárókupak az indító és a záró profil. A kerítésoszlop nem önhordó. Ha pillérek közé kerül a kerítés, akkor a wpc oszlop a pillérhez dübellel vagy tokrögzítő csavarral fixálható. Más esetben a wpc oszlop 40/40-es zártszelvényre húzható rá. A zártszelvény előre bebetonozható a kerítés alaptestébe vagy tapra hegesztve ledübelezhető. 

A n/f kerítéselemek becsúsztatása előtt egy kezdő alumínium profilt kell az oszlopba rögzíteni. Erre a legjobb megoldás egy 20mm széles sarokpánt alkalmazása. A kezdőprofil után a méretreszabott kerítéselemeket egymásra kell csúsztatni, hogy megfelelően összezárjanak, gumikalapáccsal meg kell ütögetni. A záróprofilt szintén pár kalapácsütéssel a helyére lehet pattintani. Az oszlopra a zárókupakot egy színtelen ragasztóval célszerű rögzíteni. Itt is érvényes, hogy 140-150cm-nél nagyobb mezőt középen rögzíteni kell, illetve a wpc elemek leszabásánál a hőtágulásra is tekintettel kell lenni.