WPC1

+36303112630 / info@wpc-terasz-kerites.hu

famintás világos tölgy

Hosszbordás vagy famintás felületű burkolatok teraszok, medencék, kerti pavilonok, tribünök burkolásához, falburkolatok készítéséhez többféle színben.

WPC burkolat a medence körül

Az alábbiakban egy medence köré szerelt wpc burkolat kialakítását mutatjuk be.

Egy merevfalú szerkezet köré kért burkolatot a megrendelő. Az ilyen jellegű megoldásnál pár probléma fel szokott vetődni. Az egyik, hogy a medencefalnál hogyan zárjuk le a wpc-t, illetve meddig futtassuk. A másik probléma, hogy a medence mellett a hosszanti futású burkolati szálak alatt hogy tudjuk kiengedni a párnafákat. További kihívás a sarok kialakítása, ami gyakran íves, és a wpc-t nem lehet túl könnyen ívesre vágni, továbbá nagy ív esetén a wpc burkolat vágásánál gyakran hosszú ívet kell vágni és a hegyesre vágott sarok könnyen letörhet. Az íves sarkok végzárása szintén nem könnyű feladat.

 

Teraszfelület betonozása

A nagy kérdés, hogy a medenceperem körül a beton szintet milyen magasra tervezzük. A wpc burkolat szempontjából az ideális, ha a  peremig megy a betonszint, mert akkor a párnafát, burkolatot be lehet engedni a víztér fölé, és a végzárás is megoldható. Viszont a betonozásnál könnyen a medencébe folyhat a beton.

akna fedése wpc-vel
medencetető
aknafedlap
sines fedés

Az adott medencénél a betonozás még nem készült el, így a felület méreteit a wpc burkolat szálak méretéhez lehetett igazítani, hogy a vágási veszteséget minimalizálhassuk. A hulladék csökkentése és a medence oldali véglezárások megoldhatóságához minden oldalon a medence oldalának merőlegesen futtattuk a wpc burkolat szálakat. A párnafákat így a medence perem mellett futtattuk kb 2-3cm-el, így a wpc burkolat belóghatott a víztér fölé anélkül, hogy túl nagy legyen a konzolos lelógása. A végzárást pedig felső oldalon csavarozott sarok élzáróval tudtuk megoldani. 

Az oldalhosszak a medence két oldalán 95cm-esek lettek, így egy 290cm-es wpc burkolat szálból 3 darab veszteségmentesen kijött. A rövid oldalakon pedig 220 és 70 cm-es hosszak kerültek kialakításra.

További információt  a wpc burkolat szereléséről itt találhat.