WPC1

+36303112630 / info@wpc-terasz-kerites.hu

WPC Kerítések

Simple vagy zárt típusú kerítések, kerítésrendszerek, korlátok

Tovább a kerítésekre

WPC burkolatok

Teraszra, medence köré,
többféle színben és struktúrában

Tovább a burkolatokra

WPC Falburkolatok

Homlokzati WPC burkolatok

Tovább a falburkolatokra

Teraszfedések

Terasztető megoldások, teraszbeépítés

Tovább a terasztetőkre

Kültéri burkolatok összehasonlítása - WPC - Fa - Kerámia

Egy terasz vagy medencetér burkolására a legelterjedtebb megoldás a kültéri, fagyálló kerámiaburkolat, fa teraszburkolat vagy a WPC teraszburkolati rendszer. Mindegyiknek van előnye-hátránya, választás előtt érdemes mérlegelni, kinek melyik terméktulajdonság a fontosabb.

Fagyálló járólap

Kerámia burkolat lerakásához kültérre mindenképpen beton/vasbeton aljzat szükséges. Az elkészült betonszerkezetet megfelelően ki kell egyenlíteni, hogy burkolasra alkalmas, egyenletes vonalú felületet kapjunk. Fontos tényező a megfelelő lejtés kialakítása, hogy a csapadék ne az épület vagy egyéb épített szerkezet, hanem a tervezett irányba távozzon. A kivitelezést úgy kell időzíteni, hogy a munkafolyamat és a kötési idő alatt a hőmérséklet ne csökkenjen fagypont alá.

Ha a beton aljzat költségét nem számoljuk, akkor egy kültéri burkolat kb 3.000 Ft/m2 ártól elérhető, egy igényesebb típus 6-8.000 Ft. Lerakással, fugázással együtt 10-15e Ft/m2 költséggel lehet kalkulálni.

Előnye: kedvező ár

Hátránya: gyakoriak a fagyásból eredő problémák, medencéknél csúszás és a sérülésveszély 

Fa burkolat

A WPC burkolathoz hasonlóan telepíthető. Párnafákra szerelt burkolati szállakból áll. Szerelhető beton/vasbeton aljzatra, acélvázra, állítható lábakra, amik természetes talajon, kavicsfeltöltésen, betonlapokon is állhatnak. Kivitelezése hőmérséklettől függetlenül megoldható. A hidegburkolatnál kisebb szakértelmet igényel a szerelése. A faanyag időjárás elleni védelmére viszont nagy hangsúlyt kell fektetni. Az alapanyag lehet hőkezelt, pácolt, lazúrozott, lakkozott. 

Anyagminőségtől függően 15-25e Ft/m2 -es költséggel lehet kalkulálni kivitelezéssel együtt.

Előnye: természetes, szép felület

Hátránya: 2-3 évente karban kell tartani, csiszolni, pácolni, festeni. A párnafák a burkolat alatt nem igazán karbantarthatók, leggyakrabban ez okozza a rendszer tönkremenetelét.

WPC burkolat

wpc burkolati rendszer a fa burkolat alternatívája. A wpc rendszer párnafákból és burkolati szálakból áll. A WPC párnafák szerelhetők beton/vasbeton aljzatra, acélvázra, állítható lábakra, amik természetes talajon, kavicsfeltöltésen is állhatnak, valamint rögzíthetők betonlapokra is. Jól elterített kavics, murva felületre rögzítés nélkül is lerakhatók a WPC

A WPC rendszer előnye: karbantartást nem igényel, könnyen szerelhető, időjárással szemben ellenálló

A WPC hátránya: kevésbé természetes alapanyag