WPC1

+36303112630 / info@wpc-terasz-kerites.hu

komfortos teraszmegoldás

Alumínium terasztető

Milyen előnyei vannak egy fa vagy acél szerkezettel szemben?

Alumínium terasztető megjelenése

Ereszképzés, csatorna

A legszembetűnőbb az ereszképzés. A legegyszerűbb tető kialakításánál a polikarbonát táblák szabadon állnak, a végére gyakran nem is kerül csapadék elvezetés, a mérettől függően 10-20m2 felületen összegyűlt csapadék a tető élén zúdul alá. Igényesebb megoldás esetén felkerül egy ereszcsatorna, ami színében, anyagában általában elüt a szerkezettől. 

Egy rejtett csatorna, lábban rejtett elvezetéssel egy sokkal igényesebb megoldás. Sem színében, sem formájában nem üt el a vázrendszer többi elemétől és a polikarbonát éle is rejtve marad. Alumínium terasztető esetében ez az alkalmazott megoldás

polikarbonát terasz
csatorna elvezetés
alumínium vázszerkezet

Tartószerkezet, vázrendszer kialakítása

Egy fa vázrendszer természetes megjelenést tükröz, viszont elég drasztikus megjelenésű a nagy keresztmetszeteivel, haránttámaszaival. Ha a fa nem kellően kiszárított és előkezelt, akkor az évek során vetemedhet, tekeredhet, meg is repedhet. A rögzítések általában szintén látható, nagy méretű csavarok, menetes szárak.

A komplett alumínium terasztető rendszernél elegáns, filigrán szarufákat, arányos méretű lábakat, szelement tartalmaz. A rögzítések kis méretű vagy rejtett csavarokkal történik, nincsenek nagy méretű haránt merevítések.

Örök életű alumínium vázrendszer
fa plusz polikarbonát
terasz polikarbonát rögzítés
alumínium leszorítóprofil

Üveg vagy polikarbonát táblák elhelyezése

A polikarbonát táblák kamráit a végeknél párazáró és páraáteresztő szalagokkal le kell zárni. Ezt előregyártott elemeknél, műhelyben sokkal pontosabban, műszakilag biztosabban lehet megoldani. A polikarbonát táblák alkalmazásánál gyakori a kamrák elkoszolódása, amit a rosszul felhelyezett zárószalagok eredményeznek.

Rögzítés

Helyszíni “suftituning” szerelésnél előfordul a csavaros rögzítés, ami a hőmozgás során pattogó hangot és repedéseket eredményezhet. A gumitömítéses leszorítóleces rögzítés már jobb megoldás, kellő szakértelemmel történő szereléssel ez már jó megoldás lehet. 

Mégjobb megoldás, az alumínium terasztető esetében a gyári előregyártott szerkezet, ahol a polikarbonát táblákhoz igazított  minden rögzítési méret. Így sem repedés, sem a hőmozgásból eredő pattogás nem fordul elő.

Időjárás elleni ellenállóképesség

Talán nem kell részletezni, hogy egy fa szerkezet milyen karbantartást igényel az UV és a nedvesség ellen. Egy porfestett alumínium terasztető több évtizedig, állagmegóvás nélkül kiszolgálja a feladatát.